April gastdesigner | Inge Bekaert

We zijn alweer de derde week van april, dat betekent dat ik vandaag een nieuwe gastdesigner voor jullie heb uitgenodigd. Dit keer hebben we Inge Bekaert te gast, een dorpsgenote van me. Inge is mogelijks wat minder bekend bij jullie, maar is een creatieve duizendpoot, die me sinds lange tijd weet te intrigeren met haar unieke kleurrijke stijl. Ze toont jullie vandaag een pop-up boxkaart. Ik laat haar zelf aan het woord.

Ik ben Inge Bekaert, net in mijn “fucking 50’s” , moeder van 3 jongvolwassenen en 7 kattenkinderen en woon samen met Wienne in een kleurrijk 93-jarig huis in Waarschoot.

Ik ben bijna 30 jaar Papaverjuf geweest in het buitengewoon onderwijs bij kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Een job die ik met heel mijn hart en ziel en vol passie gedaan heb. Jammer genoeg ben ik al 1,5 jaar thuis in ziekteverlof na jaren vechten tegen CVS en fybromyalgie.

Gelukkig ben ik van kleinsaf al creatief mogen zijn en ook nu is het creatief kunnen zijn mijn energie-oplader, mijn mentale kick, mijn afleider, mijn dromen van een nieuwe toekomst … Ik ben een echte mixed-media creatieveling en ga graag aan de slag met papier, stof, garen, verf, stempels, inkt,…

Mijn stijl is kleurrijk, maximalistisch, eclectisch,… anders dan de stijl van Els, maar ook ik gebruik heel graag haar stempels ! 

Je kan me vinden op het wereldwijde web:

blog: www.pinkepinke.be

instagram: @pinkepinkecreative

etsyshop: www.pinkepinke.etsy.com

Ik ben helemaal verzot op mechanische kaarten, pop-up kaarten,… kaarten waar beweging of een verrassingselement zit. Voorlopig ben ik helemaal in de ban van de pop-up boxkaarten (zie ook de post van Ellen Haxelmans van 1 april), maar ik werk graag vanaf nul, vanaf een wit stuk papier, dus ook de pop-up boxkaart tekende ik zelf uit qua grootte, zodat ze in een gewone envelop zou passen.

Hier is ze dan ! 

Ik gebruik stevig papier (300 gr) van 21 cm/ 15 cm. In de PDF bijlage (die je hier kan downloaden – English version) kan je zien waar je de kaart moet insnijden en rillen om later zelf de boxkaart te kunnen maken.

Textuur bracht ik aan met textuurpasta door een stencil van Tim Holtz. Na het drogen wordt met inkt kleur aangebracht, laagje op laagje.  Hierbij maakte ik gebruik van de nieuwe distress oxide inkten van Tim Holtz.

Eenmaal de laagjes een effect hadden die ik leuk vond, stempelde ik met distress oxide ink (broken china) de  “fijne verjaardag” tekst uit de “ ‘t is je verjaardag” set van Els. Met een witte pen bracht ik schaduw aan op de linkerkant van de letters.

Buiten en binnenkant van de kaart werden verder versierd met inkten, vlinderstempels, de tekststempel “proficiat” en “feest” van Els en op de vlinder werd metaalfolie aangebracht van indigo Blue.

Eenmaal deze basis klaar is, is het tijd voor de meeste fun! Het opbouwen van laagjes op de tussenschotten die de kaart een 3D-effect geven.

Uit zelfbewerkt papier, zowel met inkten als met verf (met de gelliplate), snijd ik met snijmallen de cirkels en de vlinders (snijmallen van Tim Holtz).

De vlinders worden gelijmd op deze vormen én op strookjes plastiek zodat de vlinders lijken te vliegen boven de boxkaart. Belangrijk is om bij het lijmen telkens de boxkaart even plat te houden en te kijken of alles “binnen” de randen van de kaart blijft wanneer ze dichtgevouwen wordt. Meer is altijd beter voor mij, dus er zitten een heleboel vlinders in mijn popup boxkaart..

Klaar ?  Dan kan de kaart plat, in een envelop en met de gewone post naar de jarige! 

Wil je meer stapjes, materialen, detailfoto’s zien van hoe ik deze kaart maakte, kom dan even langs op mijn blog www.pinkepinke.be en ga aan de slag, want deze kaarten zijn superleuk om te maken en tot nu toe heb ik ook alleen maar blije ontvangers gehad 🙂

Groetjes,

Inge.

Superbedankt, Inge, voor de leuke inspiratie, en natuurlijk ook voor de video en downloads!! Ik ga in ieder geval zelf aan de slag met je instructies 😉 Benieuwd of jullie, lezers, dat ook doen. Laat het ons zeker weten mocht het zo zijn. We willen graag de resultaten zien.

Els.

SUPPLIES:

‘t Is je verjaardag Stempelset
‘t Is je verjaardag Stempelset
‘t Is je verjaardag Stempelset

Hoge kwaliteit clear stempel set. Afmetingen: 10×15 cm.

Heel leuk te combineren met de Welkom, baby clear stempel set. Bekijk ook de coördinerende stansset.

16,99 Meer informatie

3 Responses

 1. Mariken
  | Beantwoorden

  Wat een prachtig project is dit! Kleurrijk, vrolijk, veel te zien…gaaf! Ik ga je opzoeken Inge!

 2. Wiebine
  | Beantwoorden

  Een prachtige kaart heb je gemaakt zeg, erg mooi met het zelfgemaakte papier, mooie kleuren en mooie texturen aangebracht.
  groetjes,
  Wiebine

 3. Inge
  | Beantwoorden

  smile van hier tot ginder nu ik mijn bijdrage op jouw blog zie !! 🙂
  bedankt voor de kans om gastdesigner te mogen zijn !!
  groetjes
  Inge

  PS: nu ik zie dat mijn post hier online is, gaat de uitgebreiden stappenversie ook online op mijn website ! Ik wou jou de primeur geven 🙂 En ja hoor… dromen verjaren niet 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *